2014/10/07

Hexen en sterren

Onlangs was het weer tijd voor een fijn uitstapje voor mensen-zoals-ik: de handwerkbeurs! Samen met mijn moeder liep ik er een dagje rond, vol bewondering voor al die kramen met materialen en ideeën. Opgeladen en met een gevuld hoofd (en iets minder gevulde portemonnee, zo gaat dat op zo'n beurs) kwam ik thuis.  De ochtend erna, zaterdag, was ik al vroeg uit de veren, want al die ideeën moesten omgezet worden in daden.

Nu ben ik niet graag met veel projecten tegelijk bezig. In mijn werkend leven ben ik een projectmanager die houdt van orde en structuur en dat zie je terug in mijn handwerk-afdeling, hoewel mijn deadlines thuis een stuk soepeler zijn ;-). Geen nieuw project dus, maar de hexen&sterrenquilt kwam uit de kast. In mijn vorige blogje schreef ik over het borduurtje dat ik maakte; inmiddels heeft dat een plekje gekregen.

Want de rand van sterren is bijna klaar:


Nog één rijtje langs de linkerzijde en deze rand is af. De lapjes liggen er gesneden en wel klaar voor, nu nog wat naaimachine-tijd vinden.  In de hoeken komen de borduurtjes in een blok verwerkt, ik vind het effect geslaagd (maar vooral zo leuk om te doen!). 
Als deze rand bijna klaar is, betekent dat er een knoop doorgehakt moet worden: is het zo klaar of komt er nog een rand om heen?

Het is dat laatste geworden. Ik wil deze quilt graag ooit op mijn bed hebben, en daarvoor mag hij nog wat groter groeien. Om het ritme van sterren en hexagonbloemen vast te houden wordt de volgende rand er weer één met hexagonbloemen. Op de beurs zocht ik naar de juiste maat in de juiste verhouding tot de andere twee maten die ik gebruikt heb, en die heb ik gevonden.


Rechtsonder zie je goed de verschillende maten. De nieuwe hexagon is anderhalf inch, en ik heb er luxe kant-en-klare kartonnen versies van gekocht. Voor deze grote maat vind ik printerpapier niet zo handig meer. Ook gescoord op de beurs: nieuwe aanvulling op de stofjes voor deze quilt, zoals vaker weer bij Farmyard Design. (Hallo Gemma!)

Het voordeel van deze maat hexagonnen: het gaat snel! En het kneutert zo lekker, zo'n naaidoosje met alles bij elkaar. Fijn voor onderweg. Ik wil de bloemen verwerken op een gepatchte rand van de lichte stoffen, ik kauw nog even door op hoe ik dat precies wil.


Kom maar op met de herfstige avonden, ik vermaak me wel!

En die lege vakken in de tweede rand? Ik heb al heel wat ideeën van jullie gekregen, maar ben er nog steeds niet uit. Dus als je nog een briljante ingeving hebt, hoor ik het graag.

Fijne dag,

Anita

2 comments:

  1. Dit word niet alleen een prachtige quilt maar ook een hele speciale, door het gebruik van verschillende technieken.En nu je toch aan het borduren bent wat dacht je van je naam of namen in de legen blokken te borduren, zoals je vroeger op merklappen zag. Met mischien een kleine applicatie er bij? Groetjes Marie.

    ReplyDelete
  2. amai, wat show je weer leuke dingen! je quilt wordt prachtig!

    ReplyDelete