2014/02/02

De beautycase en de portemonnee

Eerder schreef ik al over de naailessen die ik volg, en waar ik erg veel lol in heb.
Lekker rommelen met stofjes en een juf in de buurt als het moeilijk wordt, ik geniet ervan.

Het eerste wat ik naaide was een beautycase, uit het boek Tassen maken de vrouw van Lisa Lam. Typisch een project waar ik alleen niet aan zou zijn begonnen, veel te lastig.

 
Nou, lastig was het zeker! Mijn stofkeuze hielp ook niet echt; rafelende meubelstof, dik geweven met print. Wel erg mooi, maar ook erg onhandelbaar. 
Na twee lessen en wat gepruts thuis is het af. Natuurlijk (dûh) ben ik niet helemaal tevreden. Ik heb me voorgenomen dat ik dat niet erg vind; het is namelijk niet voor niets naaiLES. Dingen leren! Dus in dit blogje vertel ik alleen wat ik goed gelukt vind. Als extra leerpuntje van de les, zeg maar. Komt 'ie:
 
- de ritsen zitten bijna helemaal strak recht en in het midden sluiten ze mooi aan.
- de piping langs de achterkant is recht en mooi aansluitend bij de stofkeuzes uitgekozen.
- het stikwerk is strak recht (nou ja, bijna overal).


- de keuze voor de knoopjes als pootjes is leuk! 
- het handvat zit goed en werkt.
- er kunnen echt spulletjes in, ook onder de bandjes aan de deksel.
 
Of ik nog een keer zo'n beautycase maak? Misschien wel. En dan helemaal recht (ook de deksel!), van passender stof, en.... Stop, dit zou geen afkraaksessie worden! 
 
Inmiddels liggen de materialen klaar voor een volgend project. Ik voltooide ook nog een portemonneetje, volslagen onpraktisch maar erg lief en leuk om te maken. Het patroon komt uit hetzelfde boek, het naaien was simpel (lekker, na al dat gepruts met de dikke meubelstof!).


 
Niet geheel onverwacht is het ingepikt door mijn dochter. Deze naai ik vast nog wel eens!

Fijne dag,

Anita

2 comments:

  1. Best wel een moeilijk project voor de eerste naailessen. Zeker een uit daging. En het resultaat is super leuk! Knap hoor zulke moeilijke stof. De portemonnee is ook heel leuk, je bent heerlijk bezig. Groetjes Marie

    ReplyDelete
  2. Erg leuke dingen heb je gemaakt. Die beautycase vind ik zo leuk!

    ReplyDelete