2014/02/16

Back to the future

Vroeger.... toen maakten ze pas mooie stofjes!
Reproductiestofjes, ik vind ze prachtig. Ik ben al een tijdje bezig met een quilt naar eigen ontwerp met deze stofjes, en toen de zon vanmiddag scheen probeerde ik een foto van de voortgang tot nu toe te maken. Mijn lieftallige assistent (aka echtgenoot) wilde wel even helpen.

Nou, dat hebben we geweten. Achter glas lijkt het lente, buiten stond een snijdende wind. In combinatie met een quilttop-in-wording geeft dat op zijn minst interessante plaatjes:

man worstelt met quilt in wind

Er zijn nog een paar lege vakjes te vullen. Deze 'opvulvlakken' hadden een afwijkende maat (om de boel passend te krijgen) en daarom bedacht ik daar applicaties voor: een ster van driehoekjes in laagjes. 
Vandaag heb ik daar de materialen voor uitgezocht. 
Nog meer fijne stofjes, en hele kleine sterrenpuntjes, ooit gekregen van mijn moeder.Behalve deze twee applicaties komt een rand van sterren, opgebouwd uit driehoekjes (ik schreef eerder over de wiskundige berekeningen waar ik mijn hersens op liet kraken: klik maar ) als rand om de top zoals hij in de wind wappert. De eerste series van driehoekjes liggen inmiddels klaar. 
Nu heb ik nog maar 1 ding nodig: tijd!
Bestaat er niet zoiets als quiltverlof?

Fijne dag!

Anita

3 comments: