2014/02/08

Quilt-tip uit onverwachte hoek

Alweer een tijdje geleden liet ik wat lapjes zien van dit leuke winkeltje uit Amsterdam waar ik vervolgens een quilt-top van maakte. Zonder doel, gewoon voor de lol van het recht toe, recht aan lapjes aan elkaar naaien. Die top heb ik zelfs nog tot sandwich gedubbeld, maar toen was de inspiratie even op. Het idee is dat ik deze quilt free-motion ga doorstikken met het meandervoetje, maar ik ben daar nog niet zo bedreven in en ben nog altijd moed aan het verzamelen.
 
Het was in de week voordat ik naar de dermatoloog ging, dat ik een dagje in mijn eentje door Amsterdam struinde en deze quiltstofjes kocht. Gelukkig wist ik toen niet dat ik de maanden erna vooral op de bank zou doorbrengen.
 
 
 
Vandaag ging ik weer op pad, maar dat had niets met quilten te maken - dacht ik. Ik ging naar een steunkouzen-speciaalzaak. (Die dag in Amsterdam had ik ook niet gedacht ooit deze zin te schrijven, voor mijn 75-ste!). Ik ontdekte dat er niet zoiets als één kous bestaat, maar dat daar een heel eigen wereld achter verscholen gaat, inclusief vrolijke kleurtjes en kantjes.
Bij het passen gebruikte de adviseuze speciale handschoentjes, waarmee ze de kous op de juiste manier kon aan doen.
 
*klik*  zei mijn brein! Want die handschoentjes zijn niet alleen geschikt voor kousen...

met charmant roze randje langs de pols, onweerstaanbaar!
 
... daarmee kun je vast heel goed een quilt free-motion onder de naaimachine door begeleiden, dankzij het rubberlaagje op de vingers. Een stuk zachter dan tuinhandschoenen, want de kousen moeten wel heel blijven, en minstens zo functioneel!
Rond de 6 euro, van Bauerfeind, bij de betere (supergoede) drogist.
 
Dus ik verzamel nog een klein beetje meer moed en hoop binnenkort écht aan de slag te gaan.
 
 
En ik verliet de winkel dus met handschoentjes, maar gelukkig ook met een prachtige kous :)
 
Wordt vervolgd!

Fijne dag,
 
Anita

2 comments:

  1. Ha ha!! Wat een top idee!! En die kousen heb ik ook gehad nadat mijn spatader weg gespoten was. En ik ben ook nog lang geen 75! Ben benieuwd hoe de handschoenen bevallen. Ze zijn enig!

    ReplyDelete
  2. veel quiltpezier! ben benieuwd naar je vorderingen!

    ReplyDelete