2013/10/07

Haken: bloemetjes, blaadjes en patroontje

Weet je nog, die leuke quiltblokken die ik een tijdje terug naaide, en die klaar liggen om aan elkaar gestikt te worden? Die moeten nog even wachten. Ik ging voor de tweede keer onder het mes en laat ik het zo zeggen: het bedienen van een naaimachinepedaal valt even buiten mijn mogelijkheden. Maar gelukkig kan er wel gehaakt worden!

Ik werk aan de grijs-witte grannyplaid die steeds een stukje groter (en leuker!) wordt. Maar vandaag had ik zin om iets anders te proberen. In het nieuwe haakboekje dat ik eerder kreeg stonden een paar patroontjes die ik uit heb geprobeerd.
Van deze bloemetjes word je vrolijk!




Bij bloemetjes horen blaadjes en ook die haakte ik erbij. Het patroontje:

 
1). Maak een ketting van 10 lossen
2). Haak 1 stokje in 3e losse vanaf haaknaald,  vervolgens 1 stokje, 1 half dubbelstokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 halfstokje, 2 vasten. Dit alles op de ketting van 10 lossen.
3). Haak piccootje van 3 lossen, halve vaste in 1e losse.
4). Haak aan de andere kant van de ketting van 10 lossen als volgt: 2 vasten, 1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 half dubbelstokje, 1 stokje.
5). Hecht af. Houd kort stukje draad als steeltje.

Een half dubbelstokje was nieuw voor mij, die gaat als volgt:
Maak 2 omslagen om de haak, steek haak in steek. Omslaan, en door steek halen (4 lussen op naald over). Omslaan, door 2 lussen op naald halen, omslaan, haal draad door 3 overgebleven lussen op naald.

En omdat ze zo leuk zijn hieronder nog wat plaatjes:


En nu weer verder met de grijze granny's (hier zie je ze)

Fijne dag!

Anita








1 comment: