2013/04/06

feestelijk lopertje

In de zomer van 2011 maakte ik een aantal blauw-witte sterblokken. Op vakantie neem ik meestal wel iets te naaien mee, en zo ontstonden deze blokken, met de hand genaaid (ik sleep geen naaimachine mee op vakantie - er zijn grenzen). 's Ochtends, als de kinderen nog sliepen en het nog niet te warm was zat ik te genieten met mijn stofjes en draadjes. 
Eenmaal thuis verdwenen ze in een doos, wachtend op een goede bestemming.  Wat deze blokjes extra leuk maakte was dat ik er oude stofjes van mijn moeder voor heb gebruikt, van een kussensloop, dekbedhoes, lakens.

En toen werd het april 2013 en hadden we een feestje te vieren: mijn ouders zijn 45 jaar getrouwd. Ik dacht weer aan de blokjes en ben aan de slag gegaan.


Op de achtergrond van een geblokt zeiltje dat op tafel lag liggen de drie blokken die het leukst bij elkaar passen, met wat randjes ertussen, klaar om gestikt te worden.

Een paar borduursteekjes geven het een persoonlijk tintje. 45!

Dit blokje vind ik zo leuk, het was mijn eerste rondje naaien met de hand. Tot slot een datum erop - en nee het is geen grap!
In elkaar is het een grappig lopertje, met onverwacht effect van Delfstblauwe tegeltjes. En dat komt dan weer goed uit, want het grootste deel van die 45 jaar woonden mijn ouders in... juist.

Fijne dag!

AnitaNog een keer: ik heb al een paar keer vragen gekregen of mijn blog niet te volgen is. Nou heb ik me daar nooit zo mee bezig gehouden, maar ik heb gezocht en een volgersknop gevonden.
Ik blijk maar liefst .... 13!!! volgers te hebben, indrukwekkend :)
De statistieken geven een ander beeld, dus ik ben wel nieuwsgierig. Lees je hier zo af en toe?
Dan nodig ik je graag uit om een officiële volger te worden!
Even kijken in de linkerbalk, dan vind je de knop.

3 comments:

  1. gefeliciteerd met het jubileum van je ouders! die van mij waren gisteren 52 jaar getrouwd! mooi geschenk heb je gemaakt!

    ReplyDelete
  2. Superleuk gedaan, echt een mooi persoonlijk cadeau!

    ReplyDelete
  3. Superleuk gedaan, echt een mooi persoonlijk cadeau!

    ReplyDelete