2013/01/30

Een kast vol servies & een koektrommel

Toen ik net begon met quilten, kreeg ik van mijn moeder een boekje van Maaike Bakker, met daarin patroontjes om met de paperpiecing techniek serviesdeeltjes te maken. Niet gehinderd door al teveel kennis ben ik gewoon begonnen met wat restjes stof. Eerst één blok, toen nog één... en zo langzaamaan had ik vorig jaar ineens een kast vol.
 
Een top is natuurlijk bedoeld om een quilt te worden. Maar ja, soms is daar even tijd (in mijn geval: om moed te verzamelen!) voor nodig.
 
En ineens was vandaag een mooie dag om ermee aan de slag te gaan.

Het quilten ga ik doen met de machine, waarbij ik de servies-contouren langs stik. De ruimtes om de serviesdelen heen, en de stof achter de kast wil ik bewerken met een vrije meandertechniek.
 
 
En zo ziet dat er dan uit:Verzamelen van klosjes garen, spoelen maken - zelfs 3 roze exemplaren want dat ga ik veel gebruiken - en dan echt aan de slag. Ik heb eerst de 'planken' doorgestikt, en ben daarna begonnen met de serviesdeeltjes.

 
 
In de 'kast' komt niet alleen servies te staan,
ook een koektrommel en zelfs een potje jam (zo leuk om te maken ;-) ).
 
En de bonus van deze quilt: de achterkant levert mooie grafische afbeeldingen op.
 

 
 
Inmiddels ben ik aardig op weg.
Als al het servies van randjes is voorzien komt de volgende grote uitdaging: het meanderen uit de losse pols.
 
Zover ben ik nu nog niet, even een kopje thee en dan snel weer aan de slag!
 
 
Fijne dag!


Anita
 

2 comments:

  1. Een mooi begin!! Komt helemaal goed... succes hoor!!

    ReplyDelete
  2. Mooie quilt word dit! Leuke vrolijke kleuren vandaar dat je er vandaag zin in kreeg. Het leek vanmiddag wel voorjaar. De motieven zijn ook erg leuk. Veel plezier met quilten! (elke dag een stukje)

    ReplyDelete