2013/01/06

NIeuw jaar, nieuwe quilt

Het zat al een tijdje in mijn hoofd. Zou het niet leuk zijn om aan een heel nieuw project te beginnen?

 Een quilt met veel handwerk, maar ook met ruimte voor de machine. Met verschillende technieken, met hexagonnetjes, met die leuke huisjes die in 2012 zo hot waren, maar ook met ruimte voor applicaties (waar ik vorig jaar voor het eerst aan heb gewerkt, maar nog veel heb te leren).... met die mooie reproductiestofjes, die ik alvast in bescheiden hoeveelheid had gekocht op de handwerkbeurs afgelopen herfst...

Toen de blauw-gele quilt af was ontstond er daadwerkelijk ruimte; ik heb inmiddels wel door dat een kast voor werkstukken-in-wording niet past bij mij. Ik wilde in elke geval iets doen met hexagonnetjes, dus met de beursstofjes ben ik begonnen, 6-hoekjes met 1 inch-zijdes.Maar een quilt met alleen hexagonnen was ook weer niet de bedoeling, ik wil iets meer afwisseling. En die huisjes... die vind ik zo leuk!
Ik heb er een paar gesneden van dezelfde stofjes, om te kijken naar het effect.En toen kon ik er niet langer omheen, ik had een ontwerp nodig. Geen bestaand patroon, maar de (nog enigszins vage) ideeën uit mijn hoofd moesten nu toch wel op papier komen. Lastig voor mij als niet-tekenaar maar het resultaat voldoet:In het midden een vlak met applicatie van huis met boom, daar omheen een rand van huisjes, vervolgens een rand hexagonbloemen en als laatste een rand van sterblokken. Ik zie het voor me, maar kan me voorstellen dat dat voor jullie lastiger is ;-). Hieronder een voorproefje:

De hoeken van de huisjesrand krijgen ook nog iets leuks, daar kraakt mijn brein nog even verder over!

Inmiddels heb ik de stofjesvoorraad aangevuld en kan ik in de loze uurtjes aan de slag met hexagonbloemen. En ooit.... wordt dit een prachtige quilt!
Fijne dag!

Anita

1 comment:

  1. Anita, ik kan me er al van alles bij voorstellen. Het ziet er echt veelbelovend uit. Ik blijf je met veel plezier volgen :-)) Succes!

    ReplyDelete