2015/04/24

Haak eens een tas

Aangezien het hier nog steeds een beetje gammel gaat was ik op zoek naar een makkelijk haakklusje. Gelukkig staat het www daar vol mee!
Ik had nog wat knotjes dikke haakpatronen liggen en daarmee rommelde ik wat. 
Een tas haken, dat leek me wel wat. 

met mijn favoriete fotomodel, deze keer stijlvol gekleed voor de Koningsspelen :-)


Ik maakte gebruik van een patroon van Wolplein (http://www.wolplein.nl/blog/tas-haken/) met wat aanpassingen. Ik haakte eerst een bodem van stokjes in het rond en toen ik die bodem groot genoeg vond (na 11 toeren van stokjes) ging ik over op toeren van stokje-losse-stokje. (32 toeren, zo hoog vond ik leuk en praktisch). Als laatste haakte ik 5 toeren van vasten voor een stevige afsluiting. 
En toen waren mijn restjes op. 
Daarom - en ook voor extra stevigheid - naaide ik van een restje gordijnstof een lange draagband, die ik aan de zijkanten vastnaaide. Ik had niet echt een doel voor ogen toen ik deze tas maakte, maar hij blijkt heel handig te zijn om bollen Stylecraft garen in te stoppen en mee te nemen. Gelukkig maar, want daarmee ben ik aan een volgend project begonnen. En daarmee heeft dit blogje een echte cliffhanger als einde: volgende keer meer over dit garen & wat ik er mee haak!

Fijne dag!

Anita

4 comments:

 1. Wat een leuke tas. Ga gauw het patroon opzoeken. Dat zal dan samen met jouw aanpassingen een leuke tas voor mijn handwerkspullen worden.

  ReplyDelete
 2. Ooo heerlijk zo'n tas, leuk hoor!

  ReplyDelete
 3. Leuk idee!
  Was zelf al een tijdje aan het denken wat ik zou maken van mijn restjes....
  Dat hoeft nu dus niet meer!
  Heel leuk geworden, geeft direct inspiratie!
  Groet, Sara

  ReplyDelete