2014/04/04

Patchwork & quiltdagen

Vandaag was ik op stap. Als er op 10 minuten rijden (en 25 minuten parkeerfile) van je huis een patchwork & quiltbeurs wordt georganiseerd, en als je voor het eerst in tijden weer eens vrijdag vrij bent... dan kun je eigenlijk niet niet gaan!

Gelukkig wilde mijn moeder mee als gezelschap, en zo genoten we vandaag van een combinatie van prachtige tentoongestelde quilts en verleidelijke stands om zelf stofjes en benodigheden in te slaan.

Ik had een doel: aanvullen van mijn stofjesvoorraad voor de reproductiestofjesquilt (klik hier om de laatste stand van zaken te zien) bij Farmyard Quilting. Meestal koop ik er online, maar vandaag kon het live. 


Toen ik met mijn quilttop-in-wording stofjes stond uit te zoeken herkende Gemma, de eigenaresse, me aan deze quilt. Hoe leuk is dat! 


Naast de reproductiestofjes (veel gezien, in klassieke quilts) zag ik veel batikstoffen en veel felgekleurde geprinte stof, waar het voorjaar vanaf spatte. Opvallend vond ik de stoffen met foto-print, bij verschillende stands gezien en verwerkt in grote blokken die recht doen aan de foto's. Nog een trendje dat me opviel: veel kramen hadden bakken met kleine rolletjes stof voor kleine prijsjes. Niet te weerstaan!


En het leuke van deze rolletjes is het thuis uitpakken, toch verrassend hoe de lapjes er echt uitzien.Maar de grootste verrassing vond ik bij het uitpakken van het tasje met Farmyard-stofjes. 
Wat een lief pakketje had Gemma erbij gedaan! Ik ging er later op de dag direct mee aan de slag. 
Zoek de verschillen tussen voorbeeld en resultaat:

Leuke kado-tip ook, zo'n kant-en klaar pakketje met alle stofjes er in!

En over lief gesproken... deze gadget konden we niet weerstaan. Zou het de oplossing zijn tegen spelden in de bank? Mijn huisgenoten hopen het van harte.Heb je nog een gaatje in de agenda dit weekend? Drie maal raden welke beurstip ik voor je heb :-)
Je kunt beide dagen nog terecht, meer info vind je hier.

Fijne dag!

Anita

2 comments:

 1. Ooh, die ring is geweldig Anita!!! :-)

  Vandaag weer lapjes scoren?

  Fijn weekend!

  Lieve groetjes,
  Ester

  ReplyDelete
 2. leuk dat je zo genoten hebt!

  ReplyDelete