2014/03/09

Roodkapje quilt


Wat leuk, eindelijk weer eens een blogje over een quilt die af is!

Ik startte in september 2013 met wat stofjes van Birdblocks uit Amsterdam. Mijn doel was een eenvoudige quilt die snel in elkaar zat om lekker te kunnen oefenen met machinaal quilten uit de vrije hand.
Dat "snel"  bleek relatief, maar dat wist ik toen gelukkig nog niet.


Ik startte met het snijden van een stapel vierkanten, maar vond het leuk om ook wat afwijkende blokken te maken. Mijn gekochte stofjes waren niet genoeg voor de maat die ik in mijn hoofd had, maar met aanvulling uit eigen voorraad én veel gepuzzel kwam ik tot een voor- en achterkant.Met een genaaide top en achterkant was het tijd om de sandwich (top, tussenlaag en onderlaag) te maken. Drie (3!!!) pogingen had ik nodig, voordat het een mooi glad geheel was.
Bij een volgende quilt ga ik het met spuitlijm proberen.En toen... Lekker naaien! De handschoentjes die ik eerder kocht deden het prima. Veel grip, maar ook genoeg gevoel om de stof goed onder de naaimachine te begeleiden.Ik vond het leuk, het meanderen. En nu is hij klaar! Een fijn voorjaarsquiltje voor op de bank, dus een halffabrikaat minder in de kast. Heerlijk!
Fijne dag!

Anita

4 comments:

 1. Hij is echt super gaaf geworden!

  ReplyDelete
 2. Wat is hij leuk geworden! Het grappige is: ik heb dat setje stofjes al tíjden gesneden klaar liggen, hoeft alleen maar even in elkaar. Ik kwam het vandeweek ineens weer tegen en het staat op het programma voor komend weekend! Heb er nu nog meer zin in. Ookal is mijn plan was saaier dan jouwe!
  Groetjes, Merel

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat leuk Merel, ben benieuwd. Ik weet zeker dat het bij jou níet saai wordt!

   Delete
 3. @Merel: saai? jij?
  @Anita: prachtige quilt!!!

  ReplyDelete