2014/01/03

cirkels in de quilt

Het is alweer een tijdje geleden dat het Quiltersgilde met een jubileumuitgave kwam, met daarin drie quilts met patronen. Ik begon vol goede moed aan de quilt die zo wervelend Cha-cha-cha is genoemd. Het bleek een ingewikkelde klus, en omdat er al genoeg ingewikkelds in mijn leven was, liet ik het even liggen. 

Maar een nieuw jaar brengt nieuwe mogelijkheden! Dus vandaag trok ik alle driehoekjes uit de kast en begon met puzzelen en naaien.


Deze manier van werken (paper piecing) zorgt altijd voor mooie scherpe hoeken en goed aansluitende naden - mits je netjes op de lijntjes stikt natuurlijk.Zo ontstond er langzaamaan één geheel. 
Het intrigerende van dit patroon is dat, hoewel de losse onderdelen allemaal bestaan uit rechte lijnen, er uiteindelijk ronde golven en cirkels zijn te zien.

En kijk ... toen al mijn driehoekjes aan elkaar waren genaaid...


Mooi!
De afmeting hiervan is 155 x 75 cm. Ik vind het intrigerend genoeg om mee verder te gaan, waarbij ik het regenboogeffect zo wil invullen dat de buitenste rand in het vierkant donker wordt. Ik denk aan een totaal van 155x155, 2 maal bovenstaande dus. 
Dat betekent nog 100 driehoekjes in 5 rijen... 
Gelukkig duurt 2014 nog 362 dagen!


Ik wens jullie een gezond&blij 2014!

Anita 


9 comments: