2013/05/25

Een mandje zpagetti

Het was een bijzondere week. Op het Jeugdjournaal (een belangrijke bron van informatie als je ouder van een basisschoolkind bent) werd verteld dat het vorig jaar deze week 30 graden was, waar er nu 10 graden (hooguit) op de thermometer stond. Klagen over het weer helpt niet, dus heb ik me er bij neergelegd en een restje Zpagetti en een haaknaald gepakt. Niets zo lekker kneuterig als een handwerkje op de bank bij de kachel!
 
En omdat dit huis al genoeg spullen herbergt, heb ik gekozen voor iets praktisch: een opbergmandje.
Avondje werk, tijden plezier van (is de bedoeling).
 
 
 Zelf maken?
Haak een ring van 4 lossen, sluit, en haak om de ring 8 vasten. Vervolgens gaan we verder met halve stokjes:
toer 2: 2 halve stokjes op iedere vaste uit de vorige toer;
toer 3: in ieder half stokje om en om 1 -2-1-2 etc. halve stokjes;
toer 4: in ieder half stokje 1-1-2-1-1-2 etc. halve stokjes.
 
Ik vond de bodem toen groot genoeg en ben overgegaan op de staande rand. Wil je een groter maatje, dan haak je nog een rondje halve stokjes (1-1-1-2-1-1-1-2 etc.)
 
Haak een toer lang vasten, in de achterste lus van de voorgaande toer, zo ontstaat het randje wat mooi de overgang vormt van bodem naar staande rand.
Vervolgens haak je een aantal toeren van halve stokjes.
Eerst 1 half stokje op 1 vaste, in de toeren daarna steeds een half stokje op een half stokje. Ik ben iedere toer gestart met 2 lossen als eerste halve stokje, maar er zijn ook haaksters die daarvoor maar één losse nemen.
Als het mandje de hoogte heeft die je mooi vindt.... is het af!
 
 
 
Ik vond het leuk om de bovenkant om te slaan. En om de omslag een beetje op te fleuren heb ik er een mooie keramieken knoop opgenaaid. Je hebt ze al eens eerder gezien op mijn blog, het zijn de kunstwerkjes van hart en zieldesign (even klikken voor meer info). 
 

 
 
Extra leuk van dit klusje: het levert een bijdrage aan mijn streven naar een opgeruimd huis, want inmiddels staat dit mandje gevuld met tubes en flesjes in een slaapkamer. Nuttig Handwerken dus, zoals dat vroeger zo mooi heette! 
 
Fijne dag!

Anita

Al gezien? Je kunt ook dit blog nu volgen met Bloglovin! Rechts even klikken op de Bloglovin-button, de rest wijst zich vanzelf. Fijne manier om je favoriete blogs bij te houden!

2 comments:

  1. leuk! ik volg je al via bloglovin!

    ReplyDelete
  2. Leuke mand geworden , kleur ook mooi. Heb zelf nog nooit iets met dit soort garen gehaakt. Toch maar is aanschaffen :)

    ReplyDelete