2012/11/12

Blauw&gele zonnestralen

Het is zover: hij is af!
 
 
Eerst alle blokken voorzien van randen om tot gelijke grootte te komen. Vervolgens is elk blok tot een sandwich gemaakt met een tussenvoering en een achterkant. Goed opletten, want ook de achterzijde kent een patroon! 
 
De bovenkant op de machine aan elkaar gestikt, weer goed opletten dat de andere lagen er niet tussen komen. De tussenlagen op maat knippen en aan elkaar naaien met een heeele snelle overhandse steek, niet het meest dankbare werkje.
Dan worden de blokken aan de achterzijde met de hand aan elkaar genaaid, overhands steekje, bijna onzichtbaar. Wel stevig, want deze quilt is voor een stevige jongen! Tot slot de binding aangenaaid, en dan is het echt zover...
 

 
Hij is af! Ik kan het nog niet helemaal geloven, maar na al die uurtjes is het dan zover. De blokken zijn uitgezocht door mijn zoon, net als de kleuren. Het handwerk komt voor mijn rekening. Met speciale dank aan Lynne Edwards, die het boek Sampler Quilts schreef. 
 
 

Zo'n werkstuk verdient een naam&opdracht. Zonnestraal, voor Frank.
Voor warmte als het koud is, troost als dat nodig is, en een beetje zonneschijn als alles somber lijkt.
 
 
Fijne dag!

Anita

2 comments:

  1. Wat is dat een mooie quilt geworden!
    Prachtige kleuren ook en een heel werk.
    Maar dan heb je ook wat!

    ReplyDelete
  2. Wat een prachtige kleuren, heel anders dan mijn rode sprei. Ik moet nog heeeeel veel blokken maar Grandmother's Fan ga ik 4 x maken. In elke hoek één. Ik vind het een superleuke klus. Jij maakt ook mooie dingen, je haakwerken vind ik ook leuk. Zo frappig dat quiltsters eigenlijk alle soorten handwerken leuk vinden!! Ik ga je blog volgen hoor!! groetjes, Mirjam

    ReplyDelete