2012/10/28

golden oldie

Op Twitter heb ik er enthousiast over gedeeld, ik ben afgelopen week naar de Handwerkbeurs in Ahoy, Rotterdam geweest. De laatste keer dat ik daar was struikelde ik nog over de turn- en dansmeisjes, maar voor deze dag waren het vooral heel veel dames bij elkaar - en een enkele man.
 
Eén van de dingen die ik graag wilde, was lid worden van het Quiltersgilde. Dat kon op deze beurs, met een leuk welkomstkadootje: een setje Modastofjesreepjes. En daarmee ben ik een zondagmiddag zoet geweest. Bijna letterlijk, want de kleurtjes zijn enorm lief & zoet.
 
En na wat knippen, vouwen en naaien zag dat er zo uit:
 
 
 
 
 
Allemaal handwerk, lekker prutsen:
 
 
 
 
 
Met allemaal kleine hexagonnetjes een fleurige boel, zelfs achterop:
 
 
 
 
 
Ik biecht het op, ik heb het op een (voor mij) nieuwe manier gedaan, in goed Hollands op een luie wijven manier: met plastic herbruikbare hexagonnetjes en stoflijm. Ik zag op de beurs er mee gewerkt worden (weet niet meer door wie, teveel kramen en teveel kaartjes meegenomen) en wilde dat graag uitproberen.
  
Ik weet nog niet of ik een hele quilttop zou willen maken op deze manier, maar voor zo'n zondagmiddagkleedje is het een snelle manier van werken. En het resultaat?
 
 
 
 
En voor een idee over de verhoudingen en maat een plaatje met een kopspeld 
(en nog even extra genieten van de leuke stofjes):
 
 
Fijne avond!
 
 
Anita
 


1 comment: